SOFTWARE ASSET MANAGEMENT

Software Asset Management (SAM) is een waardevol proces voor elke onderneming. Het is een systematiek waarmee een onderneming effectief haar software-eigendommen kan beheren en beveiligen, van implementatie tot aan vervanging. Dankzij onze expertise en ervaringen in Software Asset Management, kunnen wij u hierbij helpen. Ontdek de mogelijkheden bij ons bedrijf.

WERKWIJZE / AANPAK

Een goede SAM-strategie bestaat uit een stappenplan waarmee een organisatie verantwoordelijk onderneemt en beter in staat is haar software-investeringen te beheren. Hiermee maakt zij van haar investeringen in IT een strategische keuze in plaats van een noodzaak.

Door het effectief implementeren van een SAM-stappenplan heeft een organisatie niet alleen volledig inzicht in haar licentiepositie, maar ook inzicht in het daadwerkelijk gebruik van software binnen de onderneming.

Door een juist beheer van uw softwaremiddelen kunt u processen stroomlijnen, kosten reduceren en de betrouwbaarheid en veiligheid verhogen. Het inventariseren en bijhouden van software vormt een integraal onderdeel van licentiebeheer. Andere belangrijke onderdelen van licentiebeheer zijn:beleidsvorming, procedures, technologieën, werving, levering, implementatie en ondersteuning van de softwaremiddelen van een organisatie.

MOGELIJKHEDEN EN TARIEVEN

Door IT als een echte strategie te behandelen binnen uw onderneming kunt u IT heel effectief inzetten om uw doelstellingen voor de toekomst te realiseren. Het pro-actief beheren van uw software-eigendommen kan resulteren in 50% besparing op het gebied van IT. Denk hierbij aan het implementeren van software, het inkopen van software en de ondersteuning op software.

Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie!


Onze werkwijze bij Software Asset Management

Een goede SAM-strategie bestaat uit een stappenplan waarmee een organisatie verantwoordelijk onderneemt en beter in staat is haar software-investeringen te beheren. Door het effectief implementeren van een stappenplan of het vlak van Software Asset Management, heeft een organisatie niet alleen volledig inzicht in haar licentiepositie, maar ook inzicht in het daadwerkelijk gebruik van software binnen de onderneming. Door een juist beheer van uw software, kunt u processen stroomlijnen, kosten reduceren en de betrouwbaarheid en veiligheid verhogen. Het inventariseren en bijhouden van software vormt een integraal onderdeel van licentiebeheer. Andere belangrijke onderdelen van licentiebeheer zijn: beleidsvorming, procedures, technologieën, werving, levering, implementatie en ondersteuning van de softwaremiddelen van een organisatie.

Mogelijkheden en tarieven

Door IT als een echte strategie te behandelen binnen uw onderneming kunt u IT heel effectief inzetten om uw doelstellingen voor de toekomst te realiseren. Het proactief beheren van uw software-eigendommen kan resulteren in 50 % besparing op het gebied van IT. Denk hierbij aan het implementeren van software, het inkopen van software en de ondersteuning op software. Als uw IT-partner denken we graag de perfecte strategie uit voor uw Software Asset Management. We bieden bovendien zelf verschillende soorten software aan die uw bedrijf enorm kunnen helpen. Wilt u bijvoorbeeld op de Public Cloud werken? Dat en nog zo veel meer kan via Azure.

Contacteer ons vandaag nog

Wilt u het Software Asset Management in handen laten van de IT-specialisten van Datacore uit Temse, in Oost-Vlaanderen? Wij zijn u graag van dienst met ict-support op maat.
Contacteer ons door te bellen naar +32 3 432 99 90, door een e-mail te sturen naar info@datacore.be of door het online contactformulier in te vullen.